Доступність посилання

ТОП новини

Регіонали за ініціативу Порошенка з припинення вогню, але проти воєнного стану


Петро Порошенко
Петро Порошенко
Партія регіонів підтримує ініціативу президента України Петра Порошенка про припинення вогню на Донбасі. Про це йдеться в поширеній заяві регіоналів.

«Першим кроком на шляху до відновлення миру в Україні могла б стати зустріч на вищому рівні – президентів України і Росії. Необхідно виробити двосторонній план, швидко і ефективно реалізувати його», – пропонують у Партії регіонів.

Наступним кроком, заявляють у Партії регіонів, може стати щільний контроль над непорушністю українсько-російського кордону, і це питання також може бути обговорене на зустрічі президентів України і Росії.

Разом із тим у Партії регіонів заявляють, що будь-які розмови про запровадження воєнного стану на Донбасі «породжують все більшу тривогу і паніку» серед людей на сході України.

«Введення воєнного стану завершилося б повною гуманітарною катастрофою для жителів Донбасу, зі всіма наслідками, що випливають. Воєнний стан лише посилив би трагедію України і Донбасу», – йдеться в заяві.

«Партія регіонів однозначно виступає за відновлення миру на Донбасі; за Донбас у складі єдиної держави, яка гарантувала б людям спокійне життя і широке самоврядування для регіональних громад», – додають автори заяви.

Сьогодні президент України Петро Порошенко озвучив деталі свого мирного плану, серед яких закриття кордону, припинення вогню, роззброєння і амністія тим, хто не чинив тяжких злочинів. Порошенко також зазначив, що українська сторона в односторонньому порядку тимчасово припинить вогонь на сході для того, щоб дати можливість членам незаконних збройних формувань роззброїтися, а російським найманцям – залишити країну.

Вчора Верховна Рада не підтримала звернення до президента щодо запровадження воєнного стану на території Донецької та Луганської областей. Після голосування спікер Олександр Турчинов запропонував провести додаткові консультації з цього приводу між керівниками фракцій.
XS
SM
MD
LG