Доступність посилання

ТОП новини

Упізнання тіл загиблих у Луганську військових триватиме до місяця – штаб нацзахисту


Сьогодні до Дніпропетровська доставили останки тіл загиблих в Луганському аеропорту у збитому ІЛ-76. Про це Радіо Свобода повідомили в штабі національ6ного захисту Дніпропетровської області.

За даними зі штабу, організувати поховання бійців швидко буде неможливо.

«Упізнати візуально тіла не є можливим. Найближчим часом буде проведено аналіз ДНК у прямих родичів загиблих для порівняння з ДНК привезених тіл. Така процедура може тривати до місяця», – зазначили в штабі.

За інформацію штабу, родичам загиблих нікуди їхати не доведеться: організована швидка допомога, яка буде брати матеріали для аналізу у них вдома.

14 червня під час заходу на посадку в аеропорту Луганська бойовики пострілом із зенітного ракетного комплексу збили військово-транспортний літак Збройних сил України Іл-76. На борту літака, окрім 9 членів екіпажу, перебували 40 військовослужбовців. Усі вони загинули.

Прокуратура Південного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері за вказаним фактом розпочала досудове розслідування кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт, що призвів до загибелі людей та заподіяння значної майнової шкоди).
XS
SM
MD
LG