Доступність посилання

ТОП новини

Москва посилює охорону кордону з Україною, але про концентрацію військ не йдеться – речник Путіна


Дмитро Пєсков
Дмитро Пєсков
Москва здивована заявами про концентрацію російських військ на кордоні з Україною, оскільки президент Росії Володимир Путін дав вказівку про посилення охорони кордонів кілька тижнів тому. Про це заявив прес-секретар російського президента Володимира Путіна Дмитро Пєсков.

«Ми здивовані такими заявами про нібито концентрацію російських військ на кордоні з Україною. В цьому випадку йдеться не про якусь концентрацію військ, а про заходи з посилення охорони кордонів Російської Федерації, причому заходи, які вживаються за прямою вказівкою президента РФ Володимира Путіна», – сказав Пєсков.

Пєсков заявив, що заходи на російсько-українському кордоні вживаються "у зв'язку з тим, що значно почастішали випадки його порушень, зокрема й військовою технікою".

«Стосовно чисельності збройних сил, то вона визначається потребами для гарантування належного рівня безпеки кордону», – сказав Пєсков.

Голова Верховної Ради Олександр Турчинов сьогодні з посиланням на дані Міноборони заявив, що операція із перекриття україно-російського кордону фактично завершена.
XS
SM
MD
LG