Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську люди в камуфляжі блокували будівлю обласної ради – активісти


Фото ілюстраційне
Фото ілюстраційне
У Дніпропетровську в п’ятницю невідомі люди в камуфляжі блокували будівлю обласної ради. Про це Радіо Свобода повідомив помічник народного депутата, керівник міської організації ВО «Свобода» Кирило Дороленко.

За його словами, кілька десятків активістів намагалось увійти до будівлі обласної ради, де розпочиналась сесія облради, аби бути присутніми на заході.

«У будівлі обласної ради, на третьому поверсі, розпочиналась сесія – перша за останні чотири місяці. Однак перший поверх облради заполонили невідомі люди в камуфляжі й бронежилетах. Їх було близько 30 осіб, ми думаємо, що це «тітушки». Вони не пропускали нас в середину. При цьому вони не представлялись і не мали на собі жодних розпізнавальних знаків», – розказав Дороленко.

За його даними, за півтори години активістам вдалось пройти крізь кордон і потрапити до будівлі. Там вони зажадали від обласної ради погоджувати свої рішення з громадськістю.

У коментарі журналістам заступник голови облдержадміністрації Борис Філатов заявив, що не знає, за чиїм розпорядженням була заблокована будівля, однак повідомив, що голова обласної ради Євген Удод запевнив його, що жодне рішення, ухвалене на сесії, не буде підписане без обговорення з громадськістю.

В прес-службі обласної ради Радіо Свобода поінформували, що «громадські активісти, які хотіли бути присутніми на сесії, змогли туди потрапити», а їхні вимоги – аби всі рішення облради проходили громадську експертизу – не йдуть у розріз з баченням співпраці з громадськістю голови облради Євгена Удода.

У п’ятницю чергова сесія обласної ради ухвалила рішення щодо того, аби кожна родина, загиблих під час під час АТО бійців 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади у збитому літаку під Луганськом отримала матеріальну допомогу. Як уточнили в прес-службі, на це виділять 1,2 мільйона гривень коштів з обласного бюджету.
XS
SM
MD
LG