Доступність посилання

ТОП новини

Відновлення партнерства з Росією можливе після скасування Кремлем антиукраїнських рішень – Чалий


Валерій Чалий, заступник голови Адміністрації президента
Валерій Чалий, заступник голови Адміністрації президента
Україна зможе поновити партнерствоз Росією, якщо Держдума скасує своє рішення щодо дозволу на введення російських військ в Україну. Про це, відповідаючи на запитання Радіо Свобода, заявив заступник голови Адміністрації президента Валерій Чалий.

«На наших північно-східних кордонах ніколи не буде Канади чи Швеції, у нас там зажди є і буде великий і складний сусід – Росія. Будь-які розмови про подальші кроки щодо відновлення взаємодії наших громад, міждержавної комісії може бути лише після того, як Росія припинить рішення Ради федерації про можливість направлення Збройних сил Росії на територію України», – наголосив Чалий під час брифінгу у кризовому медіа центрі.

За його словами, лише після цього можна буде говорити про розблокування українсько-російських політичних, економічних, гуманітарних стосунків. Також на сьогодні між Україною і Росією «підірвано правову базу», яка не відповідає реаліям часу і потребує оновлення, наголосив Чалий.

За словами Чалого, важливо, щоб у Кремлі також відмовились від антиукраїнської інформаційної кампанії.

Президент Петро Порошенко 19 червня призначив Валерія Чалого заступником голови президентської адміністрації – відтепер, він відповідає за зовнішньополітичний напрямок роботи адміністрації.
XS
SM
MD
LG