Доступність посилання

ТОП новини

У Донецькій області погіршується ситуація з водопостачанням – ОДА


Ситуація із забезпеченням населення водою в Донецькій області ускладнюється. Поки що не вдається відновити водопостачання, пошкоджене під час бойових дій, повідомляє тимчасовий сайт Донецької облдержадміністрації.

За даними прес-служби КП «Вода Донбасу», 19 червня був запланований пробний запуск насосного агрегату на першому підйомі каналу Сіверський Донець – Донбас. Однак співробітники компанії не змогли потрапити на насосну станцію через бойові дії і перекриття доріг у районі селища Семенівка. Існує також ймовірність появи нових пошкоджень каналу і насосних станцій, прогнозують у комунальному підприємстві.

У Костянтинівці і Селідовому через слабкий напір вода не завжди подається на верхні поверхи будинків.

У Волноваському районі стан залишається критичним, кажуть в ОДА. З ініціативи райдержадміністрації провели нараду з керівниками автозаправних станцій, підсумком якої було надання на три дні пального для машин, що здійснюють підвезення води населенню.

У Червоноармійському районі найбільш проблемним з водопостачання є Першотравнева сільрада. Здійснюється доставка лише технічної води, йдеться в повідомленні.

«Незважаючи на складну ситуацію, керівники міст і районів намагаються вирішувати необхідні питання життєдіяльності населених пунктів. Так, в Горлівці відбулася нарада з питання роботи системи життєзабезпечення міста. Були розглянуті проблеми водо-, енерго - і газозабезпечення жителів, а також цивільного захисту населення», – повідомили в ОДА.

У Вугледарі депутати на сесії міськради розглянули проблему водопостачання міста.
XS
SM
MD
LG