Доступність посилання

ТОП новини

«Нафтогаз» і ЄС заявили, що готові до газових переговорів із Росією


Україна і Євросоюз підтвердили готовність продовжувати газові переговори у тристоронньому форматі Україна – ЄС – Росія. Як повідомляє прес-служба «Нафтогазу України», про це йшлося на засіданні координаційної групи ЄС з газових питань сьогодні в Брюсселі, в якому взяла участь українська делегація на чолі з головою правління «Нафтогазу» Андрієм Коболєвим.

Під час засідання українська сторона поінформувала представників Європейської комісії і провідних енергетичних компаній Євросоюзу про стан речей у газових відносинах з Росією, йдеться у повідомленні.

«Ще раз було підтверджено готовність української сторони залишатися надійним транзитером російського газу до Європи, про що свідчить відсутність перебоїв з газопостачанням до ЄС територією України. НАК «Нафтогаз» продовжує виконувати свої контрактні зобов’язання, незважаючи на рішення російського газового монополіста від 16 червня 2014 року щодо переведення України на режим передоплати і зупинення поставок газу для українських споживачів», – заявили у «Нафтогазі».

Також українська делегація представила європейській газовій групі результати експертних досліджень щодо стану української газотранспортної системи і її здатності й надалі забезпечувати безперебійний і надійний транзит російського газу до європейських споживачів.

Представники Координаційної групи висловили розуміння дій української сторони у переговорах з російським «Газпромом» і підтримали заходи, що здійснюються Україною у забезпеченні енергетичної безпеки Європи, йдеться в повідомленні.

Раніше цього місяця тристоронні газові переговори України, Росії та Єврокомісії не принесли результату. «Газпром» оголосив, що від 16 червня запроваджує режим передоплати за газ для України. Москва вимагає погасити заборгованість за блакитне паливо, а Київ наполягає на прийнятній газовій ціні. Представники українського «Нафтогазу» готові зустрітися з «Газпромом» у міжнародному арбітражному суді – сторони вже подали відповідні позови.
XS
SM
MD
LG