Доступність посилання

ТОП новини

За фактом обстрілу на російсько-українському кордоні розпочато розслідування – МЗС


У зв'язку з подіями на російсько-українському державному кордоні, внаслідок яких було поранено російського митника, в Україні розпочато всеосяжне розслідування. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ України.

«Усі обставини цього інциденту ретельно досліджуватимуть правоохоронні органи України. Висловлюємо побажання якнайшвидшого одужання працівникові російської митниці», – зазначили в МЗС.

Водночас у відомстві наголосили, що підрозділи Збройних сил України, задіяні в антитерористичній операції, не застосовували та не застосовують артилерію і міномети під час проведення заходів із відновлення режиму державного кордону України.

У міністерстві зауважили, що, «враховуючи початок імплементації плану президента України Петра Порошенка з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях, критично важливим для досягнення невідкладної деескалації ситуації в регіоні є безумовне дотримання режиму припинення використання сили».

Раніше Москва висловила протест Києву, заявивши про обстріл своєї території з боку України і поранення російського прикордонника. Водночас у Міноборони України дані про обстріл кордону зі української сторони спростували.
XS
SM
MD
LG