Доступність посилання

ТОП новини

США вітають звільнення в Білорусі правозахисника Беляцького


Зустріч Алеся Беляцького в Мінську, 21 червня 2014 року
Зустріч Алеся Беляцького в Мінську, 21 червня 2014 року
США вітають звільнення білоруського правозахисника Алеся Беляцького і вважають це позитивним кроком. Про це йдеться в заяві Держдепартаменту.

У 2011 році Беляцький отримав американську премію «Захисники прав людини» за роботу із захисту жертв політичних репресій у Білорусі.

Держдепартамент повторив заклик до уряду Білорусі негайно і без попередніх умов звільнити всіх політичних в’язнів і відновити їхні політичні права. Такий крок, ідеться в заяві, відкрив би шлях до нормалізації відносин між США та Білоруссю.

«Ми підтримуємо народ Білорусі і підтверджуємо нашу готовність допомогти йому побудувати демократичну, успішну і справді незалежну європейську державу», – наголошує американське зовнішньополітичне відомство.

У 2011 році Беляцького засудили до чотирьох із половиною років у вʼязниці за ухилення від сплати податків. Сам правозахисник провини не визнав. Звільнити Беляцького вимагали всі провідні міжнародні правозахисні організації. США і ЄС назвали вирок, винесений Алесю Беляцькому, політично мотивованим.
XS
SM
MD
LG