Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко в День жалоби: смертельний подих війни відчувається знову


Президент Петро Порошенко у зверненні до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні відзначив, що «смертельний подих війни відчувається знову». Він наголосив на необхідності єдності українського народу у складний для країни час, повідомляє офіційний сайт глави держави.

«Схід України став ареною бойових дій, гинуть люди. Ми повинні рішуче та негайно відновити мир у державі», – твердить президент.

Як відзначив Порошенко, драматичні події останніх місяців підтвердили одвічну істину – народ сильний у час єднання. «Так було під час жорстокої боротьби з нацистами, так має бути і нині», – підкреслив він.

«Наш народ переміг у Другій світовій війні і тому я впевнений, що як переможці ми з гідністю пройдемо суворі випробування й тепер», – наголосив Порошенко.

В Україні 22 червня згадують жертв війни. День скорботи і вшанування їхньої пам’яті щороку відзначається цього дня, коли нацистська Німеччина вдерлася на територію УРСР.

Президент України Петро Порошенко у ці хвилини бере участь у церемонії вшанування пам’яті жертв війни на площі Слави у Києві.
XS
SM
MD
LG