Доступність посилання

ТОП новини

Путін у розмові з Меркель і Олландом підтримав план Порошенка


©Shutterstock
©Shutterstock
Президент Росії Володимир Путін у телефонній розмові в неділю з канцлером Німеччини Анґелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом підтримав план мирного врегулювання в Україні президента Петра Порошенка, повідомили прес-служби трьох керівників.

Зокрема, у Кремлі інформують, що Путін «у цілому підтримав» рішення Порошенка і при цьому наголосив, що наміри українського керівника мають бути підкріплені реальним припиненням вогню, а також заявив про необхідність «негайного початку переговорів між київською владою і представниками протестних регіонів».

Водночас у канцлера Німеччини повідомили, що після позитивного відгуку російського керівництва на перемир’я в Україні співрозмовники наголосили на необхідності, щоб його дотримувалися всі сторони. Крім того, темою розмови було забезпечення контролю над українсько-російським кордоном, мовиться в повідомленні.

Також і в Єлисейському палаці наголосили, що Олланд і Меркель нагадали Путіну про необхідність забезпечити повний контроль за кордоном, «щоб відвернути проникнення військового спорядження і озброєних осіб». Вони також попросили президента Росії підтримати мирні переговори в Україні, повідомили у французького керівника.

Від вечора п’ятниці, відповідно до мирного плану президента України, українські війська дотримуються режиму тимчасового одностороннього припинення вогню проти збройних проросійських сепаратистів, які діють на частині територій Донецької і Луганської областей. Водночас війська відповідають вогнем на провокації бойовиків, але не йдуть на активні наступальні дії. Сепаратисти тим часом не припиняють нападів, попри оголошене припинення вогню.
XS
SM
MD
LG