Доступність посилання

ТОП новини

Голова МЗС вирушає на засідання колег із ЄС


Павло Клімкін
Павло Клімкін
Міністр закордонних справ Павло Клімкін у неділю вирушає до Люксембурга для участі в засіданні Ради ЄС у закордонних справах на доручення президента Петра Порошенка, повідомило Міністерство закордонних справ.

За повідомленням, міністр у понеділок представить колегам із країн Європейського союзу мирний план президента щодо врегулювання ситуації у східних областях України. Він проведе також низку двосторонніх зустрічей, зокрема, з верховним представником ЄС із закордонних справ Катрін Аштон, комісаром ЄС із питань розширення та Європейської політики сусідства Штефаном Фюле, міністрами закордонних справ деяких країн Євросоюзу.

Планується, що за результатами засідання будуть ухвалені рішення з українського питання, повідомили в МЗС.

Раніше повідомляли, що на засіданні Ради ЄС у закордонних справах планували розглянути становище в Україні і дії Росії, але все ще не збиралися запроваджувати третього етапу санкцій проти Росії – стосовно цілих секторів російської економіки. Останніми днями Україна оприлюднювала все нові свідчення про безпосередню причетність Росії до діяльності сепаратистів на Сході України.
XS
SM
MD
LG