Доступність посилання

ТОП новини

Шахтарі Ахметова закликають сепаратистів припинити напади – ДТЕК


Рінат Ахметов
Рінат Ахметов
Понад тисячу гірників шахти «Комсомолець Донбасу» в місті Кіровському Донецької області закликали в неділю «всі сторони збройного конфлікту на Донбасі» скласти зброю, припинити стрілянину, вбивства людей, захоплення підприємств і їхнє руйнування, повідомив власник шахти, енергетична компанія ДТЕК, яку контролює найбагатша людина України Рінат Ахметов.

Як мовиться в повідомленні, «шахтарі вважають, що всі сторони протистояння мають припинити бойові дії, сісти за стіл переговорів і почати вирішувати проблеми мирним шляхом».

При цьому всі подальші заклики і скарги шахтарів, викладені в повідомленні, стосуються дій збройних проросійських сепаратистів. Як мовиться в ньому, в мітингу, що відбувся в день початку Великої Вітчизняної війни, взяло учать і багато шахтарів, які в суботу пережили захоплення шахти озброєними людьми з бронетехнікою з символікою угруповання «ДНР». До шахтарів приєдналися сотні мешканців Кіровського, і багато хто був обурений збройним нападом на підприємство, викраденням двох керівників і грабунком, повідомили в ДТЕК.

У повідомленні наведено заяви низки працівників шахти, які одностайно різко критично відгукнулися про дії сепаратистів. «Ви хочете, щоб народ був із вами. А що ви робите? Народ іде від вас геть. Це було справжнє мародерство», – заявив, наприклад, на адресу бойовиків один із шахтарів.

У суботу вранці озброєні люди з символікою угруповання «ДНР» напали на шахту «Комсомолець Донбасу»: вони обстріляли будівлю, викрали автопарк підприємства з 22 автомашин, забрали з собою директора шахти й його заступника, яких звільнили лише ввечері, і перекрили дорогу до шахти, через що першу зміну довелось аварійно евакуйовувати на поверхню, а друга зміна не змогла стати до праці. Крім того, нападники зірвали банкомати, які мали в понеділок видати шахтарям платню, а також грабували оргтехніку й особисті цінні речі працівників, від грошей і мобільних телефонів до приватних автомашин.

Рінат Ахметов і його підприємства на Донбасі за час дії сепаратистів у регіоні кілька разів по суті змінювали позицію, від словесної підтримки єдності України до закликів до Києва припиняти антитерористичну операцію і йти на прямі переговори з сепаратистами.
XS
SM
MD
LG