Доступність посилання

ТОП новини

Нідерланди проти негайної третьої фази санкцій щодо Росії – голова МЗС


Міністр закордонних справ Нідерландів Франс Тіммерманс
Міністр закордонних справ Нідерландів Франс Тіммерманс
Міністр закордонних справ Нідерландів Франс Тіммерманс заявляє, що третя фаза санкцій щодо Росії ще не на порядку денному. Він вважає важливим, щоб Київ та Москва сіли за стіл переговорів.

Про це міністр заявив у Люксембурзі напередодні засідання Ради ЄС з питань закордонних справ, інформує УНІАН.

«Важливо, щоб сторони почали діалог. У цьому аспекті Москва надсилає змішані сигнали: з одного боку – закликає до діалогу, а з іншого – підтримує сепаратистів. Нідерланди вважають, що третя фаза ще не на порядку денному», – сказав Тіммерманс і додав, що «є додаткові можливості у другій фазі».

На запитання, чи будуть запроваджені санкції під час саміту Євросоюзу, запланованого на кінець цього тижня, Тіммерманс відповів, що «на початку тижня важко говорити про те, що станеться наприкінці тижня».

Віце-президент США Джо Байден у телефонній розмові з президентом України Петром Порошенком у неділю наголосив, що Вашингтон із партнерами готує нові економічні санкції проти Росії. Вони будуть запроваджені, якщо Москва не зупинить «потік зброї і бойовиків через кордон» до України і не використає свій вплив, щоб публічно закликати сепаратистів скласти зброю.
XS
SM
MD
LG