Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: затримано терористів на чолі з «народним мером» Маріуполя


Маріуполь, 9 червня
Маріуполь, 9 червня
У Маріуполі затримано «групу терористів, які збирали розвіддані про українських військових», повідомили у прес-центрі СБУ.

«Службою безпеки України разом з МВС припинено діяльність групи громадян України, мешканців Маріуполя, які надавали сприяння терористичній організації – так званій «Донецькій народній республіці», – йдеться в повідомленні.

За даними СБУ, групу з 4 осіб очолювала «народний мер» Маріуполя Наталія Грузденко. Метою діяльності групи були збір та передача угрупованню «ДНР» розвідувальних даних щодо українських підрозділів, які беруть участь в АТО. У подальшому бойовики використовували вказану інформацію для планування збройних нападів на українських військових, обстрілів їхніх позицій та організації засідок на маршрутах пересування сил АТО.

18-20 червня 2014 року співробітниками Служби усіх членів групи захоплено.

Слідчим відділом УСБУ в Запорізькій області стосовно вказаних осіб зареєстровано кримінальне провадження за частиною 1 статті 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт), йдеться у повідомленні.

Про порушення режиму припинення вогню з боку бойовиків у телефонній розмові у неділю ввечері канцлеру Німеччини Анґелі Меркель повідомив президент України Петро Порошенко.
XS
SM
MD
LG