Доступність посилання

ТОП новини

За побиття майданівців у Дніпропетровську судитимуть трьох «тітушок» – прокуратура


У Дніпропетровську слідство у справі «тітушок» добігає кінця: трьом фігурантам провадження щодо побиття учасників акції Євромайдану під облдержадміністрацією повідомлено про підозру. Про це сьогодні повідомили в прокуратурі Дніпропетровської області.

За даними прокуратури, встановлено осіб, які вдень 26 січня 2014 року, перебуваючи біля Дніпропетровської облдержадміністрації, у складі окремих груп чисельністю від 10 до 40 осіб, вибігли та, розмахуючи пристосованими для нанесення тілесних ушкоджень предметами і викрикуючи образливі слова, почали переслідувати учасників мирної ходи, а також інших осіб, що перебували у громадському місці.

«На теперішній час повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 293 Кримінального кодексу України, трьом активним учасникам зазначених дій, у тому числі одному організатору», – зазначили в прокуратурі.

За інформацією з прокуратури, закінчення досудового розслідування у кримінальному провадженні заплановано до кінця червня.

Раніше в прокуратурі повідомляли, що за побиття журналістів 26 січня біля облдержадміністрації судитимуть п’ятьох «тітушків».

26 січня 2014 року під Дніпропетровською облдержадміністрацією «тітушки» побили мирних демонстрантів, постраждали більше трьох десятків людей, зокрема, журналісти.

Прокуратура Дніпропетровської області розпочала кримінальне провадження проти службових осіб Дніпропетровської обласної державної адміністрації та міліції, які 26 січня 2014 року сприяли в озброєння і організації групи так званих «тітушків».
XS
SM
MD
LG