Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти твердять, що пристали на перемир’я Порошенка


Олександр Бородай, який називає себе «прем’єр-міністром ДНР»
Олександр Бородай, який називає себе «прем’єр-міністром ДНР»
Самопроголошені лідери озброєних сепаратистів на сході України повідомили про згоду на тимчасове припинення вогню до 27 червня.

Це сталося 23 червня після консультацій із представниками Москви, Києва та ОБСЄ. Олександр Бородай, який називає себе «прем’єр-міністром ДНР», сказав, що на цю пропозицію пристали і керівники угруповання «Луганська народна республіка», які не брали участь у діалозі в Донецьку.

Сепаратисти раніше відкидали одностороннє перемир’я, оголошене наприкінці минулого тижня президентом України Петром Порошенком.

23 червня міністри закордонних справ Євросоюзу повторили погрозу запровадити додаткові санкції проти Росії, якщо вона не підтримає мирний план Порошенка.

«Ми з нетерпінням чекаємо на підписання угоди про асоціацію з Україною в п’ятницю. Існує важлива відповідальність Росії взяти участь у здійсненні мирного плану, висунутого президентом України Петром Порошенком», – сказав після завершення консультацій міністрів ЄС керівник британського зовнішньополітичного відомства Вільям Гейґ.

Президент України Петро Порошенко має намір персонально представити лідерам Євросоюзу інформацію про перші результати реалізації мирного плану напередодні засідання Європейської ради 27 червня.
XS
SM
MD
LG