Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики можуть вдарити по Харкову та Одесі – Гриценко


Анатолій Гриценко, народний депутат, екс-міністр оборони
Анатолій Гриценко, народний депутат, екс-міністр оборони

Київ – Бойовики можуть скоїти напади на Харків та Одесу, припускає колишній міністр оборони України Анатолій Гриценко. За його словами, сепаратисти не збираються складати зброю, а переговори використовують лише для затягування часу та перегрупування сил. В інтерв’ю Радіо Свобода Анатолій Гриценко заявив, що навіть склад учасників переговорів свідчить про провал мирного плану.

– Буквально з першого дня мирний план президента Порошенка вже зірвано. Очевидно, що треба думати над планом «Б», який, як він заявив, детально опрацьований. Тому що відбулися переговори з терористами. Донецьку і Луганську «республіки» представляли ті люди, які віддавали накази, зокрема, знищувати український літак Іл-76, після чого 49 військових загинуло. Віддавали накази знищувати блокпости. Це – неприпустимо!

– Але ж з початком переговорного процесу бойові дії на Сході нібито зупинилися?

– Якщо вірити заяві Леоніда Кучми, то досягнуто домовленості про припинення вогню до 27 червня. Це означає, що навіть не йдеться про складання зброї. А це було ключовою позицією плану Порошенка. Тобто, ця позиція зірвана. А це означає, що просто затягується час і терористи можуть перегрупувати сили для того, щоб потім завдати удари чи в Харкові, чи в Одесі, чи в інших регіонах, що було б втратою для країни і принесло б ще більше жертв.

– З Ваших слів випливає, що лідери сепаратистів вводять в оману екс-президента Леоніда Кучму?

– Якщо говорити про склад учасників, то тут взагалі незрозуміла ситуація. На зустріч з Кучмою, якого відрядив президент Порошенко, з представником ОБСЄ і послом Росії Зурабовим прийшли ті люди, щодо яких міжнародна спільнота вживає санкції, щодо яких українські правоохоронні органи проводять розслідування, яких оголосили в розшук. Звідки взявся Медведчук, проти якого санкції, який завжди відстоює інтереси Росії, «русского мира», який відкрито виступав і виступає за федералізацію, проти підписання угоди про асоціацію з Європою, за вступ до Митного союзу, що суперечить інтересам країни і тим декораціям, які зробив президент Порошенко під час інавгурації і після того? Там знову Царьов, якого розшукують! Там лідери так званих «ДНР» та «ЛНР», яких Генеральна прокуратура назвала терористами, порушила кримінальні справи за тероризм і так само розшукує! Це дуже важко зрозуміти. Доки будуть там такі люди сидіти за столом, нічого доброго від того не буде. Тому я вважаю, що президентові вже треба думати над планом «Б», план «А» фактично зірвали у перший день.

  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG