Доступність посилання

ТОП новини

Апеляційний суд залишив Лозінського відбувати покарання в колонії


Колишній народний депутат України Віктор Лозінський
Колишній народний депутат України Віктор Лозінський

Апеляційний суд Київської області задовольнив апеляцію прокуратури на рішення Бориспільського міського районного суду про дострокове звільнення від відбування покарання колишнього нардепа Віктора Лозінського.

Як повідомляє «Інтерфакс-Україна», відповідне рішення колегія суддів обласного апеляційного суду ухвалила на засіданні у вівторок, розглянувши апеляцію прокуратури Київської області. Судді відхилили клопотання захисту екс-нардепа про необхідність його звільнення за станом здоров’я.

Таким чином, рішення суду означає, що Лозінський продовжуватиме відбувати покарання у виправній колонії в Київській області.

Суд оголосив резулятивну частину рішення, а повний текст рішення буде оголошено 26 червня.

Це рішення оскарженню не підлягає, але, як пояснили в прес-службі облпрокуратури, Лозінський може самостійно ініціювати питання розгляду його дострокового звільнення від відбування покарання у зв'язку зі станом здоров'я.

4 червня Бориспільський міськрайонний суд Київської області прийняв рішення достроково звільнити Лозінського з-під варти начебто за станом здоров'я й 11 червня засуджений вийшов на волю. Вранці, 12 червня, правоохоронці затримали Лозінського біля Білої Церкви Київської області й доставили назад у колонію.

У березні Вищий спеціалізований суд з цивільних і кримінальних справ пом'якшив вирок Лозінському, якого раніше було засуджено за вбивство жителя Кіровоградської області Валерія Олійника, призначивши йому нове покарання у вигляді 10 років (зменшивши покарання з 15 років).

Олійник загинув 16 червня 2009 року в результаті сутички на території мисливських угідь із Лозінським, а також тодішніми прокурором Голованівського району Кіровоградської області Євгеном Горбенком й начальником Голованівського райвідділу міліції Михайлом Ковальським.

XS
SM
MD
LG