Доступність посилання

ТОП новини

Меркель і Байден висловили співчуття Україні через загибель військових у Слов’янську


Віце-президент США Джо Байден і канцлер Німеччини Анґела Меркель
Віце-президент США Джо Байден і канцлер Німеччини Анґела Меркель

Канцлер Німеччини Анґела Меркель і віце-президент США Джо Байден у телефонних розмовах висловили співчуття президентові України Петру Порошенку у зв’язку із загибеллю дев’яти військових внаслідок обстрілу вертольота поблизу Слов’янська. Про це повідомляє офіційний сайт глави української держави.

У розмові з Меркель Порошенко назвав заяву російського президента Путіна щодо звернення до Ради Федерації Росії першим і поки що єдиним позитивним сигналом і висловив сподівання на скасування постанови про використання Збройних сил Росії на території України вже 25 червня.

Державні діячі Німеччини і США підтримали зусилля президента України з реалізації мирного плану. Зокрема, канцлер Меркель висловила захоплення мужністю українських військових і народу України, який «попри численні втрати, шукає можливості врегулювати конфлікт саме мирним шляхом».

Порошенко наголосив, що успішна реалізація мирного плану потребує конкретних зустрічних кроків. Серед таких кроків він назвав блокування кордону, припинення нападів на українські блокпости, звільнення заручників, залучення інспекторів місії ОБСЄ, включно із російськими представниками, до моніторингу ситуації на блокпостах вже у найближчі дні, які залишилися до закінчення оголошеного припинення вогню.

XS
SM
MD
LG