Доступність посилання

ТОП новини

Путін має публічно закликати бойовиків на сході України скласти зброю – Керрі


НАТО висунуло чотири вимоги до Росії
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:38 0:00

НАТО висунуло чотири вимоги до Росії

Суворі економічні санкції проти Росії з боку Заходу готові й опрацьовані, але наразі вони не запроваджуватимуться. Про це за підсумками зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО у Брюсселі у середу, 25 червня, заявив державний секретар США Джон Керрі.

За його словами, від президента Росії Володимира Путіна очікують публічного заклику до проросійських бойовиків на сході України скласти зброю і вжиття всіх заходів для припинення потоку зброї та бойовиків через російсько-український кордон.

Водночас Керрі зауважив, що рішення відкликати дозвіл на застосування російських збройних сил на території України «може бути скасоване буквально за 10 хвилин», тому важливо, щоб російська сторона вживала конкретних заходів.

«Українська сторона також має вжити заходів. Мирний план президента Порошенка є таким прикладом», – відзначив Джон Керрі.

Він також згадав про трагедію із збиттям проросійськими бойовиками українського військового гелікоптера під Слов’янськом 24 червня, у вівторок, внаслідок чого загинули троє членів екіпажу і шестеро українських військовослужбовців.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін, який також взяв участь у зустрічі в Брюсселі, повідомив, що Північноатлантичний альянс ухвалив рішення створити три трастові фонди для підтримки сфери безпеки України і нарощування її оборонного потенціалу.

XS
SM
MD
LG