Доступність посилання

ТОП новини

Бюджетникам на Луганщині не платять зарплату через заблоковану роботу Держказначейства


Інга Кірік

Луганськ – На Луганщині і досі не відновило свою роботу Держказначейство, а відтак бюджетники не отримали свої зарплати. Крім того, напередодні угруповання «ДНР» та «ЛНР», які в Україні визнані терористичними організаціями, оголосили про об’єднання. Тим часом, в облдержадміністрації луганчанам пропонують абсолютно безкоштовно відправити дітей на оздоровлення в інші області України.

За повідомленням прес-служби Луганської регіональної торгово-промислової палати, Держказначейство зможе відновити роботу своєї електронної системи на Луганщині лише до кінця цього тижня.

Раніше голова Державної казначейської служби України Тетяна Слюз заявляла про повне відновлення роботи «Є-казни» з 24-го червня у Луганській області, де система була централізовано відключена з вечора 20-го червня. Однак запуск системи може зайняти не менше 1–2 днів. З моменту відключення «Є-казни» у всіх містах і районах Луганщини співробітники Казначейства в області перебувають у неоплачуваних відпустках. Так, IT-фахівці, які могли б оперативно вирішити питання підключення, були раніше відряджені до Києва. Виходячи з цього, прогнозується реальне відновлення роботи електронної системи Держказначейства в Луганській області не раніше як сьогодні ввечері або ж і завтра.

Водночас, як запевнила заступник начальника управління Національного банку України в Луганській області Наталія Бурикіна, вони не припиняли своєї роботи. За її словами, відомство працює в штатному режимі.

«Ми й не припиняли працювати, ми на робочих місцях, на робочих телефонах. Ніяких обмежень немає, банкомати працюють, відділення відкриті, «Ощадбанк» працює. Нікого не закривали, нікого не захоплювали, все нормально», – повідомила Наталія Бурикіна.

«ЛНР» і «ДНР» оголосили про об’єднання

Напередодні вони затвердили так би мовити «конституційний акт» про створення союзу «народних республік» в рамках конфедерації. Перед представниками угруповання «ЛНР» в Луганську виступив позбавлений депутатської недоторканності Олег Царьов, відносно якого прокуратура відкрила кілька кримінальних проваджень за заклики до сепаратизму. Він повідомив, що у подальших планах – створення спільного Нацбанку, а також забезпечення безперебійного енергозабезпечення та функціонування залізниці так би мовити республік. Олег Царьов також наголосив, що подальші переговори з Києвом і продовження терміну тимчасового перемир’я можливі лише за умови відведення військ Нацгвардії нібито з «їхньої» території. Тобто ані здаватися, ані йти на поступки вони не збираються. Зазначимо, що вчора бойовики вимкнули усі веб-камери в обласному центрі.

Луганчанам пропонують вивезти дітей з небезпечного регіону

Виконувач обов'язків голови Луганської ОДА Ірина Верігіна звернулася до всіх батьків і сімей з пропозицією відправити дітей на оздоровлення в літні табори по всій Україні. За її словами, дуже багато губернаторів областей вже запропонували свою допомогу. Зокрема, частина дітей сиріт зараз перебувають у Миколаївській і Одеській областях.

«Це діти від 6 до 15 років. Також ми формуємо групу для матерів, у яких є маленькі діти до 1 року. Є у нас пропозиції від Львівської області, від Житомирської, від Рівненської. Тобто є можливість вивезти як дітей з батьками, так і дітей окремо. При чому, це не на тиждень-два, а на більший великий термін», – сказала Ірина Верігіна.

Усім охочим вивезти дітей на оздоровлення Ірина Верігіна порадила звертатися на телефон «гарячої лінії»: 050-169-12-94.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG