Доступність посилання

ТОП новини

Правозахисники вимагають розслідування порушень під час Євромайдану


Президенту нагадали про вимогу розслідування репресій зі сторони міліції
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:46 0:00

Із нагоди Міжнародного дня солідарності з жертвами катувань активісти правозахисної організації Amnesty International в Україні провели сьогодні публічну акцію біля адміністрації президента, вимагаючи розслідування катувань та інших порушень прав людини.

Представники організації, мовиться в її повідомленні, передали понад 50 тисяч підписів під петицією з вимогою провести незалежне, об’єктивне, ефективне та оперативне розслідування всіх порушень прав людини під час Євромайдану, а також створити незалежний механізм розслідування злочинів, скоєних правоохоронцями.

Під час акції активісти встановили банер навпроти адміністрації з закликом «Виявіть солідарність – покарайте винних». На банері були розміщені фотографії людей, які стали жертвами катувань, жорстокого поводження, насильства та викрадень під час та до подій Євромайдану.

Amnesty International висловлює занепокоєння тим, що через сім місяців від початку демонстрацій українська влада не розслідує індивідуальні скарги про порушення прав людини співробітниками міліції так, як того вимагають Європейська конвенція про захист прав людини і Конвенція проти катувань.

XS
SM
MD
LG