Доступність посилання

ТОП новини

Дочку проукраїнської активістки Богуцької російські прикордонники не випустили з Криму


Єлизавета Богуцька
Єлизавета Богуцька

Дочка проукраїнської кримської активістки Єлизавети Богуцької не змогла виїхати з Криму: дівчину зняли з поїзда російські прикордонники.

Як повідомила кореспонденту Крим.Реалії Єлизавета Богуцька, її дочка Сакіна прямувала в Україну, щоб вклеїти в паспорт фотографію, як того вимагає українське законодавство після досягнення 25 років.

Однак російські прикордонники заявили Сакіні Богуцькій, що вона не має права перетинати кордон Росії, оскільки її український паспорт недійсний. Вони пропонували дівчині вирішити проблему, отримавши паспорт Росії, тим самим примушуючи її до зміни громадянства.

«Мою дочку зупинили в Армянську, висадили з поїзда. Вона запитала у прикордонників, що робити, оскільки в Сімферополі фотографію в український паспорт не вклеюють, і їй не дають виїхати, щоб вклеїти. Прикордонники сказали, що треба йти отримувати російський паспорт і з цим паспортом виїжджати», – розповіла Богуцька.

Громадська активістка відзначила, що її дочка не прийняла російське громадянство, і тепер її позбавляють можливості виїхати на материк за українським паспортом.

«Виходить, моя дочка не може зробити свій документ легальним, хоча вона залишилася громадянкою України. І я підозрюю, що це спеціально придумано, щоб таким чином тиснути на українців, які перебувають тут, у Криму», – наголосила Богуцька.

За її словами, було б логічніше з боку російських прикордонників вислати дівчину з «недійсним паспортом» з країни в Україну.

Зараз дівчина перебуває в Армянську, паспорт їй не повернули. Якщо найближчим часом прикордонники не повернуть документи, Єлизавета Богуцька має намір виїхати до дочки в Армянськ разом із журналістами, щоб надати максимального розголосу справі.

Громадська активістка, блогер Єлизавета Богуцька живе в Сімферополі, вона відома своїми патріотичними висловлюваннями. Етнічна росіянка, кримчанка Богуцька пройшла процедуру відмови від російського громадянства і називає себе українкою, що живе на українській землі.

XS
SM
MD
LG