Доступність посилання

ТОП новини

Українська громада у Брюсселі привітала підписання Угоди про асоціацію з ЄС


«Україна вітає асоціацію» – українці в Брюсселі
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:57 0:00

Представники української громади на акції у Брюсселі привітали підписання економічної частини Угоди про асоціацію між Україною і ЄС. За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, акція тривала поблизу Європейської ради, де у пʼятницю триває саміт голів держав та урядів ЄС.

Мітинг відбувся під гаслами «Україна вітає асоціацію», «Ні війні», «Україна єдина». «Ми віримо, що лише разом із Європою Україна може стати могутньою, незалежною і соборною державою», – пояснив активіст Вʼячеслав Демарчук, додаючи, що громада підтримує дії президента Петра Порошенка та очікує від нього конкретних підтверджень заявлених ним українських пріоритетів.

Анна Яворська, представниця організації «Міст Україна-ЄС», зазначила, що сьогодні «Україна відвоювала свій підпис під асоціацією, вкрадений Росією та Януковичем». «Ми закликаємо Москву прийняти наш вибір. Також ми чекаємо від європейських лідерів, щоб вони визначили часову межу, дату припинення агресії щодо України, а якщо цього не буде, впровадити проти неї економічні санкції», – наголосила учасниця акції.

Україна, Грузія і Молдова підписали сьогодні у Брюсселі на саміті ЄС угоди про асоціацію з Європейським союзом. Українська сторона підписувала економічну частину документа, оскільки політична була підписана ще у березні.

XS
SM
MD
LG