Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові на пікеті вимагали узгодження з громадськістю змін до Конституції


У Харкові «самооборонівці» виступили проти змін до Конституції
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:20 0:00

У Харкові «самооборонівці» виступили проти змін до Конституції

У Харкові в суботу на площі Свободи перед будівлею обласної держадміністрації відбувся пікет проти змін до Конституції без обговорення з громадськістю.

В акції, яку ініціювала «Громадська Самооборона» взяли участь близько півсотні активістів.

Вони прийшли з Державним прапором України і плакатами «Узгоджено проект Конституції – з ким», «Влада забула про народ» тощо.

«Ми хочемо донести до президента України через його представників, що зміни до Конституції має бути винесено на широке обговорення з народом», – сказав один із учасників пікету Олександр Квашнін.

Пікетувальники критикують президентський проект змін до Конституції, і стверджують, що його ухвалення призведе до фактичного звуження існуючих прав і свобод місцевих громад, зокрема фактичної передачі їх права на вирішення питань місцевого значення органам місцевого самоврядування.

У вітанні до Дня Конституції в суботу президент Петро Порошенко заявив, що з внесенням змін до Основного закону повноваження та функції державних адміністрацій, які будуть ліквідовані, перейдуть до виконавчих комітетів районних та обласних рад. За його словами, відбудеться бюджетна децентралізація, значна частина зібраних податків залишатиметься на місцях.

XS
SM
MD
LG