Доступність посилання

ТОП новини

Росія готує диверсантів до України у низці центрів – СБУ


Служба безпеки України здобула беззаперечні докази про функціонування на території Росії центрів вербування найманців та диверсантів для дестабілізації ситуації і підтримки терористів в Україні, заявив на брифінгу заступник голови Служби безпеки України Віктор Ягун.

За його словами, здобуті дані свідчать про наявність на території Росії, зокрема у Пскові, Таганрозі, місті Шахти Ростовської області, селі Молькіно Краснодарського краю та в Московській області центрів підготовки диверсійних груп для вчинення терористичних актів і диверсій, збройних нападів на українських військовослужбовців і мирне населення.

«Задокументовані факти свідчать, що саме звідти злочинці направляються в Україну з отриманими від російських кураторів завданнями», – сказав чільник СБУ.

При цьому, додав він, використовуються соціальні мережі, де розміщується контактна інформація – номери телефонів, імена контактерів, адреси електронної пошти, маршрути до місць розташування таборів.

Вербування так званих «добровольців» здійснюється головним чином на матеріальній основі. «Погоджуються лише люди без принципів», – наголосив Ягун.

Українська держава, сказав заступник голови СБУ, вимагає від російської сторони «негайно припинити підтримку терористів, закрити пункти вербовки, табори для підготовки найманців, припинити вербування громадян України та вивести раніше направлені в Україну диверсійно-розвідувальні групи».

Відео: Служба безпеки України

На Сході України, на частині територій Донецької і Луганської областей, діють збройні угруповання проросійських сепаратистів за підтримки Росії, зокрема особовим складом і зброєю, а останнім часом і важкою бойовою технікою. Крім того, проросійських диверсантів чи їхні групи українські силовики затримують і в інших регіонах України.

XS
SM
MD
LG