Доступність посилання

ТОП новини

Московський суд розгляне заочний арешт Коломойського


Ігор Коломойський
Ігор Коломойський

Басманний суд Москви планує розглянути клопотання про заочний арешт голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ігоря Коломойського.

У Росії Коломойського звинувачують в організації убивств і застосуванні заборонених засобів і методів війни, перешкоджанні професійній діяльності журналістів, викраденні людей.

21 червня Москва оголосила в міжнародний розшук Коломойського і міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова. Щодо Авакова в Росії також є аналогічна кримінальна справа.

2 березня бізнесмен Ігор Коломойський пристав на пропозицію виконувача обов’язків президента України Олександр Турчинова і очолив Дніпропетровську облдержадміністрацію. Коломойський допомагає українській армії у веденні АТО на сході країни і сприяє формуванню добровольчих батальйонів територіальної самооборони.

Під час вступу на посаду Коломойський виступив із політичними заявами, які стосувалися, зокрема, російської анексії Криму. Він назвав президента Росії Володимира Путіна «шизофреником маленького зросту» – на противагу Віктору Януковичу, якого вважає «великим шизофреником».

4 березня Путін відповів Коломойському на прес-конференції в Москві, назвавши українського політика «унікальним пройдисвітом».

XS
SM
MD
LG