Доступність посилання

ТОП новини

Українські силовики відбили чотири населених пункти – Тимчук


Українські силовики відбили у сепаратистів чотири населених пункти – Закотне, Райгородок, Різниківка та Рай-Олександрівка. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

«Також у результаті активних дій та звільнення території від бойовиків, розблоковано блок-пост сил АТО, який раніше фактично діяв у тилу у бойовиків. З визволенням цих населених пунктів перервані основні маршрути матеріально-технічного забезпечення терористичних груп. У групах терористів спостерігається різке погіршення морально-психологічного стану бойовиків. Терористи несуть серйозні втрати у живій силі, озброєнні і техніці. Лідери терористичних груп мають жорстку установку заперечувати серйозних втрат», – зазначив Тимчук.

Також, за інформацією Дмитра Тимчука, українські військові захопили арсенал боєприпасів, який перевозили бойовики.

«Основна частина зброї та боєприпасів перевозилася на броньованому «КамАЗі». Захоплено 33 ящики мінометних боєприпасів калібру 120 мм, два 120-мм міномета 2С12, два 82-мм міномети БМ-37, два ПЗРК, кілька вогнеметів РПО «Джміль», АГС-17, ПТУРи. А також велика кількість стрілецької зброї», – йдеться у повідомленні.

Перемир’я, оголошене Порошенком, закінчилося ввечері 30 червня. За час перемир’я бойовики не припиняли вогню і обстрілювали позиції українських силовиків, внаслідок чого загинули понад 20 військових.

XS
SM
MD
LG