Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк пропонує почати консультації про переформатування складу уряду


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк запропонував народним депутатам України розпочати консультації про переформатування складу уряду.

«Хотів би оголосити публічно членам коаліції: я пропоную розпочати процес консультацій щодо переформатування і посилення Кабінету міністрів України», – заявив Яценюк на засіданні парламенту.

Перед голосуванням у парламенті щодо законопроекту про особливий період у ПЕК Яценюк не виключив повного переформатування Верховної Ради, парламентської коаліції і уряду в разі, якщо гілки влади не зможуть налагодити спільну роботу.

«Ні на який шантаж уряд піддаватися не буде. Або ми працюємо, або ми не працюємо. Якщо не буде спільного бачення та спільної роботи для порятунку країни і виходу з цієї надзвичайної драматичної ситуації в країні, у країні тоді буде переформатування Верховної Ради, уряду та коаліції», – заявив прем’єр.

При цьому Яценюк наголосив, що за останні чотири місяці уряд і парламент, по суті, ухвалили лише один важливий закон, який дозволив Україні одержати перший транш великого кредиту від Міжнародного валютного фонду.

«Для решти траншів нам також треба буде ухвалювати закони. Два десятки інших законопроектів, внесених Кабміном, не одержали підтримки парламенту», – сказав Яценюк, відзначивши, що йдеться про цілий пакет законопроектів, включаючи закон про люстрацію суддів і соціальні ініціативи.

3 липня Верховна Рада відхилила урядові законопроекти про реформування НАК «Нафтогаз України» і запровадження надзвичайного стану в енергосекторі. Після виступу прем’єра сьогодні депутати ухвалили ці документи в першому читанні.

XS
SM
MD
LG