Доступність посилання

ТОП новини

Парубій не виключає запровадження воєнного стану на сході України


Андрій Парубій
Андрій Парубій

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Парубій допускає запровадження воєнного стану на сході України.

За його словами, РНБО вже підготувала відповідний документ. «Це широкомасштабний документ, що передбачає не лише указ президента, але і координацію і систему управління всіх наших підрозділів у новій системі координат», – повідомив Парубій.

Водночас секретар РНБО поінформував, що після відновлення вогню на сході країни, коли виникло питання необхідності швидких дій, враховувався той факт, що для введення воєнного стану необхідно кілька днів, щоб провести необхідні зміни структури в країні.

1 липня в ефірі програми «Свобода слова» Парубій заявляв, що запровадження воєнного стану на сході Україні спричинить паузу в проведенні антитерористичної операції.

Пізно ввечері 30 червня президент Петро Порошенко за підсумками засідання Ради національної безпеки і оборони України ухвалив рішення зупинити дію режиму одностороннього припинення вогню на Донбасі. Після цього розпочалася активна фаза АТО.

XS
SM
MD
LG