Доступність посилання

ТОП новини

За тиждень ЄС спробує запевнити Росію, що вільна торгівля з Україною нічим їй не загрожує


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

11 липня в Брюсселі мають відбутися консультації на політичному між ЄС, Україною та Росією щодо імплементації економічної частини угоди про асоціацію.

Речник Європейської комісії Алехандро Улзуррун де Асанза Муньос пояснив: головна мета цих консультацій на політичному рівні «розвіяти занепокоєння Росії», що зона вільної торгівлі між ЄС та Україною може мати якийсь негативний вплив на неї.

Сторони обговорюватимуть питання митних тарифів, регулювання конкуренції й інші аспекти функціонування всеохопної та поглибленої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.

Євросоюз на зазначених консультаціях представлятиме єврокомісар з питань торгівлі Карл де Ґухт. Україна і Росія наразі визначаються, хто представлятиме їх, повідомляють у Єврокомісії.

За підсумками засідання Європейської ради 27 травня, на якому були підписані угоди про асоціацію з Молдовою та Грузією й економічна частина угоди про асоціацію з Україною, канцлер Ангела Меркель заявила, що ЄС проведе консультації з Росією за участі України перш, ніж зона вільної торгівлі почне діяти.

XS
SM
MD
LG