Доступність посилання

ТОП новини

В ООН заявляють про загрозу для мирних жителів через відновлення боїв на сході України


Проросійські бойовики біля Луганська, 2 липня 2014 року
Проросійські бойовики біля Луганська, 2 липня 2014 року

Відновлення боїв на сході України ставить цивільне населення під підвищений ризик, заявила верховний комісар ООН з прав людини Наві Піллей.

Сьогодні у Женеві Піллей наголосила, що з моменту завершення дії перемир’я на сході України 30 червня спостерігачі ООН за правами людини повідомили про численні випадки загибелі людей у Донецьку і Луганську, які опинилися в центрі антитерористичної операції.

За словами Піллей, її також турбує зростання розпалювання ненависті. Як заявила комісар ООН, її особливо турбує повідомленні на сайті одного з лідерів угруповання «Донецька народна республіка», в якому йдеться, що неповнолітні діти і жінки є законними цілями, і що метою має бути «занурити їх у жах».

«Таке кричуще підбурювання до насильства є абсолютно неприйнятним і є явним порушенням міжнародного права прав людини», – сказала Піллей.

Пізно ввечері 30 червня президент Петро Порошенко за підсумками засідання Ради національної безпеки і оборони України ухвалив рішення зупинити дію режиму одностороннього припинення вогню на Донбасі. Після цього розпочалася активна фаза АТО. Бойовики не дотримувалися перемир’я, продовжували обстрілювати позиції українських силовиків.

XS
SM
MD
LG