Доступність посилання

ТОП новини

Рада підтримала законопроект, який збільшує вплив уряду на енергетику


Верховна рада у першому читанні ухвалила законопроект про особливий період у паливно-енергетичному комплексі. Цей документ дає уряду більше повноважень щодо контролю українського енергетичного сектору.

Згідно з пояснювальною запискою, розробка законопроекту викликана необхідністю чіткого визначення підстав введення особливого періоду у паливно-енергетичному комплексі, встановлення правових та організаційних засад функціонування паливно-енергетичного комплексу в особливий період.

У документі йдеться про те, що функціонування паливно-енергетичного комплексу в особливий період забезпечується центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у паливно-енергетичному комплексі.

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, який був у парламенті, заявив, що ухвалення цього документу є важливим у період нинішньої кризи.

«Ви всі знаєте, що сьогодні енергетичний сектор є кризовому стані. Це є частиною війни Росії проти України. Ухвалення цього закону є свідченням, що Україна будує нову енергетичну систему, де Україна стає гравцем», – зазначив Яценюк.

За словами голови правління «Нафтогазу» Андрія Коболєва, Україна, за умови істотної економії газу, може прожити наступну зиму без імпорту палива з Росії.

XS
SM
MD
LG