Доступність посилання

ТОП новини

Міністерство юстиції: за втечу Шепелєва треба відсторонити голову пенітенціарної служби


Міністерство юстиції ініціюватиме відсторонення від виконання обов’язків керівника пенітенціарної служби України, доки не будуть з’ясовані всі обставини втечі підозрюваного в організації умисного вбивства Олександра Шепелева.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Раніше голова Державної пенітенціарної служби України Сергій Старенький повідомив у Facebook, що «начальник СІЗО і начальник медчастини СІЗО звільнені. На час перевірки відсторонений начальник теруправління, матеріали перевірки будуть направлені в прокуратуру. Офіцерів, які охороняли укладеного в лікарні, допитують».

5 липня з Київської міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги втік колишній народний депутат Олександр Шепелев. Крім організації умисного вбивства, його підозрюють також у привласненні та розтраті чужого майна та інших злочинах. Разом із затриманим зник один охоронець.

Справу проти колишнього депутата було порушено в 2012 року. Шепелєва звинувачували в причетності до розкрадання коштів банку «Родовід» на суму понад 220 мільйонів гривень, а також в участі спільно з бізнесменом Павлом Борульком в організації розкрадання державних коштів рефінансування на суму понад 315 мільйонів гривень у березні-травні 2009 року. Шепелев категорично заперечував звинувачення на свою адресу.

Колишній депутат двічі обирався до парламенту за списками БЮТ, але в 2010 році був виключений з фракції і перейшов у фракцію Партії регіонів, звідки згодом вийшов. На парламентських виборах 2012 року як самовисуванець невдало балотувався по мажоритарному округу № 13 (Вінницька область).

XS
SM
MD
LG