Доступність посилання

ТОП новини

Медведчук вимагає від РНБО спростувати заяву про його фінансування бойовиків


Віктор Медведчук
Віктор Медведчук

Лідер громадського руху «Український вибір» Віктор Медведчук вимагає від Ради національної безпеки й оборони спростувати інформацію про його причетність до фінансування екстремістських груп, що діють на сході України. Про це йдеться в зверненні Медведчука до РНБО від 6 липня, опублікованому на офіційному сайті «Українського вибору».

«Такі заяви чиновника є не тільки провокаційними, аморальними й відверто брехливими, а такими, що грубо порушують закон», – йдеться в заяві Медведчука.

Він закликав невідкладно провести офіційний брифінг РНБО України за участю засобів масової інформації, на якому спростувати озвучену 4 липня інформацію.

За словами Медведчука, якщо спростування у зазначений спосіб не буде зроблене з боку РНБО України протягом найближчих чотирьох днів, він буде «захищати гарантовані Конституцією України та її законами права у судовому процесі».

Минулого тижня секретар Ради національної безпеки й оборони України Андрій Парубій заявив, що Росія здійснювала фінансування екстремістських груп на Донбасі через лідера руху «Український вибір» Віктора Медведчука, який є кумом президента Росії Володимира Путіна. Парубій наголосив, що Медведчук не може бути учасником переговорів зі врегулювання ситуації на сході країни, оскільки він сприяв вторгненню російських військ в Україну.

Медведчук є учасником тристоронньої контактної групи зі врегулювання ситуації на сході. У цих зустрічах беруть участь посол Росії в Україні Михайло Зурабов, представник голови ОБСЄ Хайді Тальявіні, другий президент України Леонід Кучма, а також представники сепаратистів.

25 червня федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель запропонувала визначити посередником у роботі тристоронньої контактної групи Медведчука. Президент України Петро Порошенко погодився з такою пропозицією, повідомила прес-служба глави держави.

XS
SM
MD
LG