Доступність посилання

ТОП новини

Протягом минулої доби бойовики 10 разів обстрілювали позиції сил АТО – Міноборони


Станом на 7:00 7 липня ситуація в районі проведення антитерористичної операції залишається напруженою, найбільш загостреною є ситуація в Донецьку, Горлівці, Луганську, Сніжному, Антрациті, Краснодоні та Сєверодонецьку, повідомляє прес-служба Міноборони України.

«Протягом доби незаконними збройними формуваннями скоєно десять обстрілів блокпостів і позицій підрозділів ЗС України. У відповідь терористи отримують гідну відсіч. Так, цієї ночі терористи обстріляли з мінометів і стрілецької зброї блокпости в районі населених пунктів Амвросіївка, Довжанське, Рубіжне, а також неподалік населеного пункту Кремінне, де вогонь вівся з лісосмуги», – йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті Міноборони України.

Водночас у повідомленні не зазначено, чи є жертви і постраждалі внаслідок обстрілу.

У міністерстві поінформували, що основні зусилля підрозділів Збройних сил України, залучених до АТО, зосереджені на знищенні баз підготовки, осередків і блокпостів бойовиків, відновленні контролю над державним кордоном і надійній ізоляції зони конфлікту. При цьому особливу увагу військовослужбовці приділяють запобіганню втратам серед мирного населення і безпеці цивільних осіб, додали у відомстві.

Також у Міноборони повідомили, що інженерні підрозділи ЗСУ здійснюють роботу з розмінування доріг, мостів, будівель. «У Красному Лимані евакуювали 700 боєприпасів калібру 122 мм. Знищено 10 боєприпасів калібру 152 мм для гаубиці Д-30, 30 детонаторів, три гранати РГД-5. У Слов’янську виявлено дві машини боєприпасів, 2 кілограми вибухової речовини часів Великої Вітчизняної війни», – йдеться в повідомленні.

«Учора в Миколаївці знайдено 1 тонну тротилу, боєприпаси. Також виявлено та знешкоджено три протипіхотні осколкові міни МОН-100 та три протитанкові міни», – додали в міністерстві.

Як заявили в Міноборони, у результаті активних дій сил АТО в рядах бойовиків і найманців спостерігаються панічні настрої, що спричиняє численні випадки здачі в полон, переходу на сторону українських силовиків, або спроби втеч із зони АТО.

XS
SM
MD
LG