Доступність посилання

ТОП новини

ICAO: повітряний простір над Кримом – український


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Міжнародна організація цивільної авіації (ICAO) підтверджує належність повітряного простору над Кримом Україні. Про це повідомив міністр інфраструктури Максим Бурбак. За словами Бурбака, ICAO спростувала інформацію російських ЗМІ про переговори з Росією щодо переходу повітряного простору під її відповідальність.

«Сьогодні ми отримали лист ICAO, в якому спростовуються всі заяви російських мас-медіа щодо того, що йдуть якісь переговори між ICAO і Росією по кримському повітряному простору. ICAO ще раз підтвердила, що Крим – це територія України», – сказав Бурбак.

За словами українського міністра, контроль і забезпечення безпеки на цій ділянці повинен здійснювати тільки «Украерорух».

Раніше в російських ЗМІ з’явилася інформація з посиланням на заступника голови Мінтрансу Росії Валерія Окулова про те, ніби Міжнародна організація цивільної авіації визнала, що Росія повинна забезпечувати аеронавігаційне обслуговування над Кримом і територіальними водами. У п’ятницю ці твердження вже заперечували в МЗС і Державіаслужбі України.

XS
SM
MD
LG