Доступність посилання

ТОП новини

Росія: депутат Держдуми визнає затримання свого сина американцями


У Росії депутат Державної думи Валерій Селезньов підтвердив сьогодні затримання спецслужбами США свого сина Романа на Мальдівах, повідомляють російські агентства.

Депутат, який представляє Ліберально-демократичну партію Росії Володимира Жириновського, заявив, що веде з цього приводу переговори з Міністерством закордонних справ Росії, і назвав затримання сина «викраденням людини» і «кримінальним злочином».

МЗС Росії назвало сьогодні затримання спецслужбами США російського громадянина Романа Селезньова «недружнім кроком».

«Не може не викликати обурення позиція мальдівської влади, яка, всупереч чинним міжнародно-правовим нормам, дозволила спецслужбі іншої держави викрасти російського громадянина і вивезти за межі країни. Вимагаємо від уряду Мальдів представити необхідні роз’яснення», – також заявили в МЗС Росії.

Департамент внутрішньої безпеки США вчора повідомив, що 30-річного Романа Селезньова арештували 5 липня на Мальдівах і перевезли до острова Гуам у Тихому океані, який є територією США. Влада США підозрює Селезньова-молодшого в кібер-шахрайстві і розкраданні даних про кредитні картки американських споживачів. 22 липня він має постати перед судом.

Після перших повідомлень про затримання Романа Селезньова американцями Селезньов-старший заперечував їх, заявляючи, що в його сина немає американської візи. Гуам є однією з двох острівних територій США, де громадянам Росії на певних умовах дозволене безвізове перебування.

XS
SM
MD
LG