Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко за долучення Італії і Великобританії до переговорів «нормандської четвірки»


Порошенко зустрівся з міністром закордонних справ Італії
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:50 0:00

Президент Петро Порошенко виступає за приєднання Італії і Великобританії до переговорів «нормандської четвірки» зі врегулювання ситуації в Україні.

Як повідомляє прес-служба президента, Порошенко на зустрічі з міністром закордонних справ Італії Федерікою Могеріні обговорив міжнародну підтримку України.

«Президент високо оцінив зусилля Німеччини та Франції, які дозволили сформувати так звану «нормандську четвірку» за участю й Росії, а також висловив думку, що міжнародний вплив міг би бути значно сильнішим, якби до Німеччини й Франції долучилися Італія і Великобританія», – повідомляє прес-служба президента.

За повідомленням, Порошенко привітав Могеріні з початком головування Італії в Раді ЄС і висловив сподівання, що воно сприятиме європейській інтеграції України. При цьому Порошенко повідомив, що в Україні триває активна підготовка до ратифікації угоди про асоціацію з ЄС і програми її імплементації.

Глава держави висловив сподівання, що Італія докладатиме максимум зусиль для прискорення процесу ратифікації країнами-членами ЄС Угоди про асоціацію та підтримки України у складній внутрішній ситуації.

Президент наголосив, що підтримка з боку ЄС украй важлива для України, яка зараз не тільки бореться за свою незалежність, але й відстоює прагнення до європейського майбутнього. Петро Порошенко також назвав важливими «сильні сигнали підтримки України» з боку Італії у Групі семи.

Могеріні, зі свого боку, заявила, що уряд Італії підтримує зусилля української влади, спрямовані на врегулювання кризи, йдеться в повідомленні. Вона також запевнила у підтримці з боку країн Середземноморського басейну – членів ЄС.

«Ми підтримуємо Ваш мирний план. Ми застосуємо весь наш вплив і всі можливості, щоб досягти врегулювання в регіоні, включаючи двосторонні контакти», – заявила міністр.

За її словами, Італія відчуває виклики, які постають не тільки в Україні, але й у відносинах між ЄС та Росією. Могеріні повідомила про намір обговорити це під час її візиту в Москву, куди вона відбуде після Києва.

XS
SM
MD
LG