Доступність посилання

ТОП новини

Понад три чверті чехів засуджують агресію Росії проти України – опитування


78 відсотків опитаних чехів негативно ставиться до дій Росії щодо України – це дані, які сьогодні оприлюднив Чеський центр вивчення громадської думки Інституту соціології Академії наук Чехії.

Чеські громадяни також переважно негативно оцінюють роль українських олігархів у конфлікті. При цьому ще у квітні 24% тих, хто цікавиться подіями в України, ще не знали, як ставитись до олігархів.

За даними Центру, більш як половина чеських громадян – 57% – розглядають українську кризу як можливу загрозу мирові у світі. Більшість серед них – це люди, які цікавляться подіями в Україні.

Важливим показником, за даними опитування Центру, є й те, що тільки дві п’ятих із опитуваних громадян мають сформовану думку про українські події; решта, в тому числі й ті, хто цікавиться Україною, через заплутаність ситуації не можуть визначитись зі своїм ставленням до українського конфлікту.

За даними Центру, 76% чехів виступає проти того, щоб Чехія приєдналась до вирішення української кризи: на їхню думку, найбільшу підтримку тут мала б надати ООН.

Найвищої оцінки у вирішенні конфлікту, на думку чехів, заслуговує Європейський союз.

Назагал інтерес чехів до подій в Україні у червні в порівнянні з травнем цього року дещо впав – із 55% до 47%, – однак і зараз 66% чехів вважає важливими події, які розгортаються в Україні.

Певний спад інтересу, на думку авторів аналізу, є типовою характеристикою для довготривалих конфліктів.

XS
SM
MD
LG