Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики втікають, переходять на бік сил АТО або здаються в полон – Міноборони


Наступальні дії сил антитерористичної операції змушують бойовиків вдаватися до втечі за межі зони АТО, переходити на сторону сил АТО або здаватися у полон, заявляють у Міністерстві оборони.

За повідомленням, нині основні зусилля сил АТО зосереджені на знищенні осередків і блокпостів бойовиків, відновленні контролю над державним кордоном і надійної ізоляції зони конфлікту.

Протягом минулої доби члени незаконних збройних формувань шість разів обстріляли українські блокпости, повідомили у відомстві. Водночас про постраждалих членів АТО не інформують.

Як наголосили у Міноборони, станом на ранок 9 липня ситуація у районі проведення антитерористичної операції залишається напруженою, особливо у населених пунктах Донецьк, Горлівка, Луганськ, Сніжне, Антрацит, Краснодон і Металіст.

Водночас, за повідомленням, уряд України вживає заходів щодо покращення ситуації у вивільнених військовослужбовцями Збройних сил й інших силових структур, які беруть участь в антитерористичній операції, населених пунктах східних областей держави.

Військові сапери проводять роботи із розмінування об’єктів інфраструктури. Військовослужбовці у звільнених від бойовиків населених пунктах відновлюють зруйновану бойовиками інфраструктуру, доставляють гуманітарні вантажі, допомагають місцевому населенню у наведенні порядку в містах і селах, йдеться в повідомленні.

Українські військові, що беруть участь в антитерористичній операції, протягом останніх днів звільнили від проросійських бойовиків Слов’янськ, Краматорськ, Костянтинівку, Артемівськ, Дружківку і кілька інших населених пунктів на сході країни.

Проросійські бойовики далі контролюють Донецьк, Луганськ, Горлівку і кілька менших міст. Українські силовики продовжують антитерористичну операцію.

XS
SM
MD
LG