Доступність посилання

ТОП новини

Суд переніс розгляд апеляції у справі Пукача на серпень


Олексій Пукач (ц)
Олексій Пукач (ц)

Апеляційний суд Києва переніс на 20 серпня 2014 року розгляд апеляції на вирок екс-начальнику департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексію Пукачу, засудженому за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Як повідомила представник дружини вбитого журналіста Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко, відповідне рішення ухвалили на сьогоднішньому засіданні у зв’язку з тим, що один з учасників процесу, інший потерпілий від дій Пукача журналіст Олексій Подольський не отримав необхідної довідки про допуск до державної таємниці.

Теличенко також зазначила, що судове засідання в середу, по суті, не розпочалося, і тому вона не змогла озвучити в суді свою заяву про відкликання апеляції на вирок Пукачу.

29 січня 2012 року Печерський районний суд Києва засудив Пукача до довічного ув’язнення. Тоді Теличенко подала апеляцію на вирок Пукачу, що, за її словами, стосувалася, неповноти встановлення мотивів злочину.

Потерпілий Подольський також оскаржив вирок Пукачу. За словами Теличенко, в апеляції Подольського йдеться про те, що Пукач не просто застосовував до нього силу, а й катував, а Печерський райсуд не вказав цього у своєму вироку.

Водночас адвокат засудженого Пукача Григорій Демиденко вимагає від Апеляційного суду Києва скасувати вирок його підзахисному, і направити справу на нове розслідування.

XS
SM
MD
LG