Доступність посилання

ТОП новини

Сенатори США закликають адміністрацію Обами посилити санкції проти Росії


Роберт Менендез (л) і Боб Коркер (п)
Роберт Менендез (л) і Боб Коркер (п)

У США двоє провідних членів Комітету з закордонних відносин Сенату закликали сьогодні представників адміністрації президента Барака Обами до нових санкцій проти Росії через її дії щодо України.

Голова комітету, демократ Роберт Менендез, і чільний представник республіканців у ньому Боб Коркер цікавилися, чому ці нові санкції досі не запроваджені.

Помічник державного секретаря у справах Європи і Євразії Вікторія Нуланд заявила у відповідь, що нові санкції готуються, але вони будуть дієвішими, якщо до них долучиться і Європейський союз.

«Ми готові запровадити нові заходи, включно з цільовими санкціями проти конкретних секторів економіки, дуже скоро, якщо Росія не змінить радикально свого курсу і не припинить підтримки сепаратистів», – сказала вона.

Та при цьому Нуланд додала: «Нам необхідно, наскільки можливо, продовжувати працювати над ними з Європою, бо саме це зробить політику санкцій щонайдієвішою».

Вона нагадала, що європейські керівники зустрічатимуться на своєму саміті через тиждень, 16 липня, і подальші кроки можуть зробити після цієї дати.

Сенатор Менендез відтак заявив, що законодавці США можуть провести нові санкції проти Росії через Конгрес. «Не знаю, як іще довго серед нас будуть охочі чекати далі», – сказав він.

США і Євросоюз давно погрожують Росії третім етапом санкцій, проти цілих секторів економіки, але час від часу змінюють умови, за яких його можуть запровадити, і щоразу відкладають цей крок. У ЄС, зокрема, днями вирішили розширити нинішній другий етап, додавши нових осіб до списку тих, кого стосуються персональні санкції через причетність до дестабілізації в Україні.

XS
SM
MD
LG