Доступність посилання

ТОП новини

ЄС розширює список осіб для санкцій на сепаратистів – агентство


Європейський союз домовився у середу додати ще 11 осіб до переліку тих, кого стосуються персональні санкції – замороження активів і обмеження на в’їзд – через причетність до кризи в Україні, повідомляє агентство Reuters із посиланням на дипломата Євросоюзу.

За цим повідомленням, цього разу в новому переліку переважно українські сепаратисти, а росіян, можливо, один чи двоє.

Їхні імена оприлюднять в Офіційному журналі ЄС наступними днями, і санкції набудуть чинності, ймовірно, вже в суботу, сказав дипломат.

Дотепер ЄС наклав такі обмежені санкції на 61 особу з Росії й України, а також на дві енергетичні компанії з Криму, які захопила Росія після анексії українського півострова.

На попередньому саміті ЄС 27 червня лідери Євросоюзу попереджали, що можуть запровадити й суворіші санкції проти Росії, якщо вона не доможеться від проросійських сепаратистів в України припинення бойових дій у якийсь невизначений ближчий час. Серед вимог ЄС – гарантоване двостороннє припинення вогню під контролем ОБСЄ, повернення під контроль Києва всього кордону з Росією і звільнення всіх заручників та початок переговорів про втілення мирного плану президента України Петра Порошенка. Нові імена у списку стосуються осіб, які не виконали цих вимог.

Наступний саміт Євросоюзу планується на 16 липня; на ньому теж розглядатимуть питання про санкції.

Євросоюз, а також США давно погрожують Росії третім етапом санкцій, проти цілих секторів економіки, але час від часу змінюють умови, за яких його можуть запровадити, і щоразу відкладають цей крок.

XS
SM
MD
LG