Доступність посилання

ТОП новини

Байден Порошенкові: США готові фінансувати відновлення інфраструктури Донбасу


Джозеф Байден, архівне фото
Джозеф Байден, архівне фото

Віце-президент США Джозеф Байден у телефонній розмові з президентом України Петром Порошенком заявив у четвер, що Сполучені Штати готові розглянути можливість фінансування проектів із відновлення інфраструктури на Донбасі, за прикладом ініціативи Німеччини для мешканців Слов’янська та Краматорська, повідомила прес-служба голови української держави.

Також Байден повідомив, що Сполучені Штати готові докласти зусиль для розширення підтримки міжнародними фінансовими інституціями України, мовиться в повідомленні.

Він також висловив захоплення витримкою і діями України та запевнив у подальшій підтримці з боку США.

Порошенко, зі свого боку, відзначив, що сьогодні українська влада приділяє значну увагу відновленню належних умов життя у звільнених містах, зокрема забезпечення водо- та електропостачання, теле- та радіомовлення, які були зруйновані або значно пошкоджені бойовиками. Голова держави зазначив, що відродження мирного життя на Донбасі є пріоритетом для України, «з огляду на те, що довелося пережити мешканцям Cходу під час терористичної навали на українські населені пункти», повідомляє прес-служба.

У Білому домі ще не подавали своєї версії викладу цієї розмови.

Раніше, у середу, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр повідомив, що вирішив збільшити обсяг гуманітарної допомоги Україні на 2,5 мільйони євро, довівши цю суму загалом до 3,5 мільйонів євро. Ці кошти призначені головним чином для населення найбільш потерпілих регіонів Сходу України, зокрема, Слов’янська і Краматорська, а також для внутрішніх вимушених переселенців.

XS
SM
MD
LG