Доступність посилання

ТОП новини

За кожне життя українських військових бойовики заплатять сотнями своїх – Порошенко


Петро Порошенко на Донеччині, архівне фото
Петро Порошенко на Донеччині, архівне фото

Президент Петро Порошенко обіцяє знайти і знищити всіх бойовиків, які застосовували ракетну установку «Град» проти Збройних сил України. Як повідомляє прес-служба глави держави, Порошенко заявив про це у п’ятницю на нараді з силовиками з приводу застосування бойовиками проти Збройних сил України установок «Град» російського виробництва.

«За кожне життя наших військових бойовики заплатять десятками й сотнями своїх. Жоден терорист не уникне відповідальності, кожен отримає по «заслугах», – наголосив Петро Порошенко.

За кожне життя українських військових бойовики заплатять сотнями своїх – Порошенко
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:25 0:00

Президент зазначив, що нині усі військовослужбовці, які захищають кордон, аеропорти Донецька, Луганська й інші міста і населені пункти під обстрілом, щохвилини ризикуючи життям, є героями, в яких вірить уся Україна. «Держава шанує своїх героїв і пам’ятає кожного, хто віддав найцінніше, захищаючи її, – життя», – сказав Порошенко.

Президент також відзначив дії військовослужбовців на звільнених територіях. «Дуже важливо, що з першої секунди звільнення міст українські військові поводять себе надзвичайно відповідально, віддаючи свої сухпаї, воду та все, що мають, місцевим жителям», – сказав він.

Як мовиться в повідомленні, президент також високо оцінив роботу інженерно-саперних підрозділів, які за останній час знищили понад сто мін і фугасів. Він наголосив на необхідності поліпшення ситуації щодо забезпечення службовців засобами особистого захисту. «Важливо, щоб кожен військовослужбовець, який перебуває на блокпосту, був оснащений бронежилетом та всім необхідним», – зазначив глава держави.

За даними прес-центру АТО, за минулу добу на сході загинули 23 військовослужбовці ЗСУ та Держприкордонслужби, зокрема внаслідок обстрілу бойовиками з системи залпового вогню «Град» підрозділів українських сил антитерористичної операції поблизу селища Зеленопілля Свердловського району Луганської області.

XS
SM
MD
LG