Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: російська сторона продовжує надавати підтримку терористам


У своїх діях і риториці російська сторона продовжує надавати підтримку терористам і заохочує їх до ще більш рішучих злочинних дій, унаслідок яких гинуть українські військові та мирне населення України, заявило у п’ятницю Міністерство закордонних справ у зв’язку з новими порушеннями Росією державного кордону України.

Такі дії Росії є грубим порушенням її міжнародних зобов’язань, загальновизнаних принципів і норм міжнародного права – Росія продовжує зволікати з тим, щоб змусити підконтрольні їй терористичні збройні формування у східних областях України припинити насильство, мовиться в заяві.

«Кремль продовжує ігнорувати вимоги України та міжнародного співтовариства. У цій ситуації вкрай потрібні більш рішучі і дієві кроки усіх міжнародних організацій і держав, небайдужих до питань миру і стабільності в регіоні та на європейському континенті, щоб примусити Росію до практичних дій з деескалації ситуації в східних областях України, зокрема, вплинути на терористичні збройні формування з метою припинення вогню та звільнення заручників, а також припинення незаконного проникнення на територію України зброї, військової техніки та найманців з Росії», – заявляє МЗС.

У заяві висловлено рішучий протест проти чергових фактів порушення російською стороною державного кордону України.

Як нагадало міністерство, зокрема, 9 липня шість вертольотів Мі-8, Мі-17 та Мі-24 збройних сил Росії незаконно перетнули державний кордон України біля населених пунктів Станично-Луганське та Іллівка Луганської області. 10 липня вертоліт збройних сил Росії Ка-52 здійснив проліт над територією України біля населеного пункту Благовіщенка Луганської області. Того ж дня з території Росії порушили повітряний простір три безпілотні літальні апарати.

Такі порушення вже не раз ставалися й раніше. Днями українські силовики, скаржачись на численні попередні порушення повітряного простору України авіацією з Росії в регіоні антитерористичної операції, обіцяли, що наступного разу порушників будуть збивати, але ці порушення продовжуються.

XS
SM
MD
LG