Доступність посилання

ТОП новини

Захист Надії Савченко в Росії бере на себе відомий адвокат Марк Фейгін


Марк Фейгін
Марк Фейгін

Відомий російський адвокат Марк Фейгін повідомив у п’ятницю в соціальних мережах, що взяв на себе захист української льотчиці Надії Савченко, яка після полонення сепаратистами на Донбасі перебуває у слідчому ізоляторі в Росії.

«Усім українцям я обіцяю, що зроблю все можливе, щоб її врятувати», – додав він.

Раніше в Україні заявляли, що шукають для Савченко нового адвоката, бо не довіряють тому, якого жінці призначили в Росії.​

Марк Фейгін відомий участю в низці гучних справ. Він, зокрема, захищав учасниць російського дівочого панк-гурту Pussy Riot, а також російського опозиціонера Леоніда Развозжаєва, який був викрадений із території України, де він просив притулку, як вважають, російськими спецслужбами і доправлений до Росії для суду над ним. Також серед його підзахисних були активісти-екологи з судна Arctic Sunrise, яких затримували в Росії, чи казахстанський опозиціонер Мухтар Аблязов.

Надія Савченко, офіцер-льотчик, брала участь в антитерористичній операції як доброволець і потрапила в полон до сепаратистів під Луганськом 18 чи 19 червня. Днями з’ясувалося, що вона вже перебуває під вартою в Росії. Там вона звинувачена у причетності до загибелі під Луганськом російських тележурналістів, які, нелегально прибувши на територію України, у складі групи збройних бойовиків-сепаратистів висвітлювали їхній напад на українських військових. Російські слідчі твердять, що українську льотчицю затримали після того, як вона сама в’їхала до Росії «без документів під виглядом біженки». Українська влада заявляє, що Савченко викрали сепаратисти на Донбасі і потім передали російській владі. В Україні порушили кримінальну справу про викрадення Надії Савченко.

XS
SM
MD
LG