Доступність посилання

ТОП новини

В ОБСЄ застерігають від обмежень свободи преси на Донбасі й у Криму


Представник Організації з безпеки і співпраці в Європі зі свободи засобів інформації Дуня Міятович застерегла сьогодні від дій, які можуть обмежити таку свободу і плюралізм засобів інформації на Донбасі і у Криму.

Зокрема, вона висловила глибоку стурбованість «постійними нападами сепаратистських сил» на телеканали в Луганську й у Криму, які, за її словами, по суті ставлять під загрозу безпеку журналістів і порушують право людей вільно отримувати інформацію.

Ідеться про те, що в Луганську 9 липня група збройних сепаратистів змусила працівників Луганського кабельного телебачення залишити приміщення, і трансляції ЛКТ замінили на передачі російського «5-го кагалу». А 4 липня сепаратисти захопили приміщення Луганської держтелерадіокомпанії, внаслідок чого її мовлення припинилося.

У Криму, зазначила Міятович, привертають увагу повідомлення про виключення найбільшої незалежної телекомпанії півострова «Чорноморська ТБ, з кількох кабельних мереж. За повідомленням, цей канал, як і низку українських каналів, зняли з трансляції у Криму 28 червня.

Крім того, представник ОБСЄ з глибокою стурбованістю звернула увагу на повідомлення про погрози смертю групі українських журналістів і видавців від імені так званого «Російського визвольного фронту», які пролунали вчора.

За її словами, працівники її апарату уважно спостерігатимуть за розвитком подій.

Раніше в ОБСЄ вже багато разів висловлювали занепокоєння наступом на свободу засобів інформації у Криму, що почався там із незаконною окупацією й анексією півострова Росією, і в регіонах Сходу України, які захопили проросійські збройні сепаратисти.

XS
SM
MD
LG